Odstartovaly přípravy na 8. ročník závodu City Cross Run & Walk

Tradičně hned zkraje nového roku odstartovaly přípravy na 8. ročník oblíbeného běžeckého závodu pro celou rodinu City Cross Run & Walk Česká Lípa. Závod je v letošním roce naplánovaný na sobotu 30. září, pořadatelem je tradičně město Česká Lípa, organizačně bude mít závod pod palcem opět příspěvková organizace města Sport Česká Lípa. 

Stejně jako v předchozích letech bude letošní City Cross Run & Walk nejen o běhu, ale také o zábavě pro celou rodinu. Na startu a v cíli na náměstí T.G.M. bude opět připraven bohatý doprovodný program. Z běžeckých tratí zůstává zachován hlavní závod na 21 km, poté také kratší trasa na 7 km. V programu zůstane také nejkratší závod na 3 km, který byl do programu závodu zařazen v roce 2022, a osvědčil se. Kromě běžeckých závodů bude opět připraven i rodinný závod na 1 km, školní štafety na 7×1 km pro kolektivy žáků ZŠ prvního a druhého stupně, chybět nebude ani procházka. „Do mé gesce spadá od října loňského roku také sport, v rámci této činnosti tak navážu na předchozího radního Michala Prokopa. Od něj jsem též převzal pomyslnou štafetu, co se organizace závodu City Cross Run & Walk týče. Budu se snažit navázat na ty věci, které se osvědčily, a pokusím se společně s celým týmem tento skvělý závod organizačně zase posunout o kousek dál,“ uvedl českolipský místostarosta Jakub Mencl. 

„City Cross Run& Walk není jen o závodění. Je o poznávání hezkých míst ve městě i v jeho nejbližším okolí, o fandění a fair play. Věřím, že i v letošním roce se podaří při závodě opět vytvořit tak příjemnou atmosféru jako v minulosti. Uděláme pro to maximum, jen počasí úplně poručit neumíme. Loňský ročník nám částečně propršel, nezbývá než si přát, aby se nám letos déšť vyhnul,“ doplnila starostka České Lípy Jitka Volfová. 

Do tří běžeckých závodů v rámci loňského ročníku se registrovalo rovných 400 běžců, trať na 21 km absolvovala také handbikerka Petra Hurtová. Dalších více než tři sta účastníků absolvovalo rodinný běh, procházku nebo školní štafety. V hlavním závodě na 21 km už potřetí zvítězil domácí běžec Ondřej Chour, který na této trati zkompletoval zlatý hattrick. Hvězdou kratší trati na 7 km byla olympionička a rodačka z České Lípy Tereza Hrochová, která na trati předběhla i své mužské soupeře a suverénně si doběhla pro vítězství.